ARI MAX VİT

Arılarda Vitamin ve Mineral

Arı max vit;

Arılar  Çoğu hayvan gibi, bal arıları da optimum sağlık için çeşitli karbonhidratlara, proteinlere, lipitlere, vitaminlere ve minerallere ihtiyaç  uyarlar. Doğada, arılar karbonhidratlarının çoğunu nektardan (bal) alırlar ve diğer bileşenler çoğunlukla polenden gelir. Polenler besinsel bileşimlerinde farklılık gösterir, ancak bal arıları normalde birçok farklı polen türü tükettiği için besin gereksinimlerini karşılayabilirler.

Bal arıları, diğer hayvanlar gibi, hayatta kalmak ve üremek için temel bileşenler gerektirir. Şu anda bal arısı beslenmesi hakkında bildiklerimiz çoğunlukla 50’li-70’li yıllarda öğrenildi ve özellikle bal arısı beslenmesi ile ilgili yapılan son çalışmalar oldukça az sayıdadır. Bal arıları karbonhidratlar (nektar veya baldaki şekerler), amino asitler (polenden protein), lipitler (yağ asitleri, steroller), vitaminler, mineraller (tuzlar) ve su gerektirir. Ayrıca, bal arılarının hayatta kalması ve gelişmesi için bu besinler doğru oranda bulunmalıdır.

ARI MAX VİT

Arılarda Vitamin

Arıların, yavru yetiştirme için B vitamini kompleksine ihtiyaç duyduğu düşünülmektedir: tiamin, riboflavin, nikotinamid, piridoksin, pantotenik asit, folik asit ve biyotin. Askorbik asit (C vitamini) damızlık yetiştiriciliği için de gereklidir. Sterol ve lipitler gibi, kovanda polen depoları bol miktarda bulunursa veya koloniye taze polen getirilirse, bir bal arısı kolonisinin vitamin ihtiyaçları karşılanır. Arıların beslenme kanalında doğal olarak bulunan mikro organizmaların vitamin ve diğer gerekli maddelerin sağlanmasında rol oynayabileceği bilinmemektedir.

ARI MAX VİT

Arılarda Mineral

Bal arılarının mineral gereksinimleri tam olarak anlaşılamamıştır. Diğer tüm böcekler için yüksek miktarda potasyum, fosfat ve magnezyum gereklidir ve muhtemelen bal arıları için de geçerlidir. Aşırı sodyum, sodyum klorür ve kalsiyum seviyelerinin bal arıları için toksik olduğu gösterilmiştir. Yine, gerekli tüm mineraller polenden elde edilebilir, ancak nektar da mineraller içerir. Koyu bal daha yüksek mineral seviyeleri içerir. Maksimum kuluçka yetiştiriciliği için optimum kül konsantrasyonu %0.5 –1 arasındadır. % 2’den fazla kül içeren polen, kuluçka üretimini engeller.

ARI MAX VİT

Arılarda Vitamin ve Mineral Önemi

Arılarda vitamin ve mineral konusuna yaklaşımlar muhtemelen entomoloji konusunda eğitilmiş olanlardan biraz farklıdır. Bal arısı beslenmesi için en büyük zorluklar, bal arılarının ihtiyaç duyduğu besin maddelerine ilişkin daha fazla ve daha iyi bilgiye ihtiyaç duyulması ve arıların kolayca tüketeceği, sindireceği ve polen boyutuna indirgenebilecek bileşenlerin bir karışımını üretebilmesidir.

Bal arıları, diğer tüm hayvanlar gibi, su, protein, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller gerektirir.

Su temiz bir kaynaktan gelmelidir. Arılar yüzme havuzlarını, havuzları ve bazen “hijyenik olmayan” su kaynaklarını severler.

Proteinler;

Proteinler öncelikle arının sindirim enzimleri tarafından proteinin yapı taşları olan amino asitlere parçalanması gereken polenlerden gelmelidir. Proteinler amino asitlere ayrıldıktan sonra arı (ve diğer tüm türler) bu amino asitleri tüm vücut fonksiyonları için gerekli spesifik proteinlere ve enzimlere yeniden birleştirir. Çeşitli çiçek kaynaklarından elde edilen polenler % 4 protein ila % 60 protein arasında değişirken, bal arısının yaz protein ihtiyaçları % 18-22 protein aralığındadır. Bu nedenle arıların çeşitli bitki kaynaklarından polen toplaması gerekir.

Yağlar;

Yağlar (daha doğru bir şekilde lipitler olarak adlandırılır) polenlerden ve daha az ölçüde yağ asitlerine, lipitlerin / yağların yapı taşlarına ayrılması gereken nektarlardan gelir. Enerji için bazı kısa zincirli yağ asitleri kullanılabilirken, daha uzun zincirli yağ asitleri, hücresel yapının ve fonksiyonun korunmasına yardımcı olmak için arının hücre duvarlarına dahil edilir. Arı tarafından feromonlar ve üreme hormonları yapmak için çok uzun zincirli yağ asitleri de kullanılabilir.

Karbonhidrat;

Çok çeşitli şeker ve nişastalardan elde edilebilen karbonhidratlar, öncelikle uçuş ve kovan aktivitesi için enerji ve bal ve arı ekmeği yapmak için kullanılır. Bazı karbonhidratlar ayrıca depolanan poleni fermente eden bakterilere yiyecek sağlamak ve daha sonra gıda kullanımı için arı ekmeğine dönüştürmek için kullanılır. Nektarlar, basit şekerlerin (glikoz ve fruktoz) birincil kaynağıdır ve şeker içeriği, çeşitli bitki türleri arasında % 5 ila %75 arasında değişecektir. Arılar, daha yüksek (en tatlı tatma) şeker içeriğine sahip çiçek kaynaklarını tercih ederler. Arılar, çiğ tanelerde yaygın olarak bulunan ham nişastaları sindirme kabiliyetine sahiptir, ancak pişmiş nişastaları daha iyi sindirebildikleri görülmektedir. Pişmemiş nişastalar bağırsak bakterileri tarafından bal arısının kendisinden daha fazla sindirilir.

Arı max vit

Çoğu vitamin ve minerallerin rolü bilimsel araştırmalarda açıkça gösterilmemesine rağmen, vitaminlerin ve minerallerin arılardaki diğer türlerle aynı temel biyokimyasal rolü oynadığını söyleyebiliriz. Bunun en büyük istisnası D Vitamini ve iskelet içindeki omurgalılardaki rolüdür. Omurgalılar (omurgaya sahip olan hayvanlar), sert bir iç iskelet oluşturmak için protein matrisinde biriken kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineralleri kullanır. Bu hayvanlarda D vitamini, kalsiyumun iskelet matrisine birikmesini düzenlemede önemli bir rol oynar.

Ağırlık 0,1 kg

Ürün Prospektüsü

PDFicon
PDF İndir

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Arı Max Vit”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi